Veganism. Låter det skrämmande? Udda?

Vi är veganer i alla fall. Och det finns inget mer självklart för oss. Inget som får oss att må bättre. Det är ingen diet man är på ett tag för sin egen skull. Veganism gynnar inte bara en själv, det är så ofantligt mycket större än så. Det gynnar din hälsa, men också miljön och framför allt, djuren vi delar planeten med.  Veganism är kärlek.

Vad är Herbivore Stories?

Vi är ett par som bryr oss helhjärtat om mycket, men just Herbivore Stories handlar om vår kärlek för växtbaserad föda. Här sprider vi kunskap om att äta växter, och historier om våra liv som veganer.

 För oss, som båda levt enligt detta i flera år, så är det det enklaste som finns. Men vi förstår att i skedet att gå från en animaliecentrerad kost till en växtbaserad kost kan man möta på en hel del utmaningar. Och det är vad som motiverade oss till att skapa Herbivore Stories. Vi ger dig stödet, inspirationen och tipsen som innebär ett hållbart sätt att leva som växtätare. 

Vilka är vi som står bakom Herbivore Stories?

HerbivoreStories_Viktor+Lisa2018.jpeg

Lisa Utbult Karlsson

Jag är en kreativ, virrig liten själ. Jag är inte den halvan av Herbivore Stories som är bra på att kommunicera i ord. Jag talar i bilder. Jag är inte näringsexperten, utan hjälper till med det runt omkring - huvudsakligen designen.

Mellan 2012 och 2014 studerade jag till yrkesfotograf på YRGO Göteborg, men jag kände aldrig att jag passade i yrkesrollen som fotograf. Men jag skulle ändå kalla mig fotograf. Utan yrkesdelen bara. 

Idag jobbar jag som florist. Varför inte ägna hela livet åt växter? Det är ett fantastiskt yrke och jag njuter av varenda sekund.

Jag är en ytterst känslosam person som virrar omkring bland många olika intressen. Jag är dykare, jag tecknar, och jag gör min egen ekologiska hudvård. 

 

Viktor Rutgersson

Jag har spenderat mycket tid till att försöka förstå en växtbaserad kost, vilket innebär mycket experimentering med mig själv och min kropp. Under mina sex år som vegan har jag lärt mig så otroligt mycket, och fortsätter lära mig nya saker varje dag. 

För mig är det viktigt att allt jag gör är till en fördel för något större än mig själv.  Jag kommunicerar lätt i text och vill bli bättre på att kommunicera i tal. Därför syns jag mest i våra videos där jag delar med mig av kunskap och erfarenheter.

Jag har även tagit ett certifikat för Plant Based Nutrition (Växtbaserad Näringslära) via eCornell University.  och är eventuellt intresserad av att utbilda mig ytterligare inom folkhälsa.

Samtidigt har jag ett lika stort intresse av odling och att leva hållbart. Vad som är så härligt är att hälsa, odling och hållbarhet kan knytas samman, och vad jag arbetar mot är att hitta ett sätt att kombinera de tre.